Til julemat drikker man ofte hvitvin, særlig til ribbe og pinnekjøtt som trenger først og fremst friskhet mot fettet.
Et par anbefalinger
Tangent viognier (8048301) sær drue, fet og fyldig tørr vin. Utargerende og parfymert , lett vulgær amerikansk dame med fransk aksang. Passer bra til ribbe og lutefisk.
Wagner stempel weissburguner trocken 2009 (8030401) Streng tørr korrekt tysker, med god struktur. Den er litt ”snillere” en storebror riesling, som er rakere og syrligere. En god, litt rund sjarmerende lille-bror . Passer til pinnekjøtt, lutefisk osv.
Rødvin:
Den monumentale og rike ”rosin” vinen: Bussola amarone classico 2006, (5955101) : Superfyldig og tyktflytende vin som varmer opp i vinterkulda. Dyr men verdt det.. Full pakke- vin fra veneto. Til ribbe og julekos. Også til konfekt
En litt rimeligere variant som har en litt utviklet frukt og noen krydder og anis-toner fra fat. Fyldig og forholdvis bløt. En mer staselig vin fra toscanas bølgende landskap. Luandoro vino nobile de montepulciano 2006 (58685-01) Til ribbe
Friskere variant til lutefisk; Carrusin barbera dàsti cru lia vi 2010 (51289-01) Lav tannin, høyere friskhet. Bløt forfriskende vin.
Juleøl:
Vår ekspert anbefaler før maten: Nøgne Ø - God jul (46791-01)
Etter maten: Nøgne Ø - Underlig jul (47736-01) smaker julekrydder, mørkere enn ”god jul”
Vi husker på barn ( og andre ) som vil ha alkoholfritt også, vi
Alkoholfritt: Eplegløgg med plomme (9456801) smaker som en hjemmelaget gløgg, som ikke blir for søt og baktung. Smaker av ekte krydder..
There is no santa fra Brewdog smaker peperkaker, rundt og fyldig. Vulgært! :)
God fredag, god helg - og Rock on!
Hei! Koselig å se at denne bloggen følger meg *smil* Gleder meg til å ta en nærmere titt her inne!
SvarSlettTakk for alle forslag!
SvarSlett